Weboldalunk cookie-kat használ annak érdekében, hogy a weboldal a lehető legjobb felhasználási élményt nyújtsa. 
Termékek Menü

Laptopoázis és a Szivárványpeca társasjáték

Szeretném megosztani a tapasztalataimat egy játékkal kapcsolatban,amiről azt gondolom, hogy rendkívül jól fejleszt és szórakoztat is!

 

Mint mindenkinek, (aki be meri vallani) hogy lehetnek „ apróbb hibái”, természetesen nekem is vannak. Például: olykor-olykor

térérzékelési nehézségeim és figyelem-koncentrációs problémák fordulnak elő nálam. Azt is észrevettem már, hogy olyan mozgások, melyek komolyabb koordinációt igényelnek és több barátnőmnek semmilyen gondot nem okoznak,(például „táncikálós” lépések leutánzása) nekem nehéz kivitelezni, lemásolni ezeket a mozgásformákat.

 

Mindezek mellett természetesen nagyon jó képességeim is vannak, hiszen lassan 1 évtizede vezetek egy vállalkozást, amelyben ügyfeleink mindegyike maximális megelégedettséggel és örömmel választ minket újra és újra.

 

Éppen az egyik újonnan érkezett laptopunkat tesztelve, bukkantam teljesen véletlenül arra az információra, hogy az agy remekül fejleszthető akár felnőtt korban is. Ezzel kapcsolatban tudományos magyarázatokat is találhatunk, ha kutakodni kezdünk!

 

A hippokampuszban, vagyis az agy középső területén tudnak újratermelődni az agysejtek, mint ahogyan azt egereken be is bizonyították. A neurogenezis ( az új sejtek termelődésének mértéke) ugyanis irányítható!

 

Ha tanulunk , ha sportolunk és odafigyelünk az étkezésünkre, mindenképp pozitív változásokat fogunk érzékelni!

További keresgéléseim eredményeképp, találtam olyan kutatásokat is, hogy 10 évvel tovább élnek azok az emberek, akik naponta növelik a fizikai – mentális – érzelmi – közösségi ellenálló képességüket.

Kutatások igazolják, hogy amikor játszunk nehéz kihívásokat több optimizmussal, kreativitással, nagyobb elszántsággal oldunk meg. Hajlamosabbak vagyunk a társas kapcsolatok építésére,nyitottabbakká válunk! Egyébként is szeretek játszani, mozgásos játék pedig ritkán található!

Ezért aztán gondoltam veszek egy olyan játékot, amivel tudunk játszani „ családilag”! A SZIVÁRVÁNYPECA c. játékon az van feltüntetve, hogy 6-99 éves korig. Ez Nekem megtetszett!

Ennél a játéknál mozgás közben kell figyelni, gyorsan reagálni. Kellemesen fáradunk el testileg- lelkileg. A nevetés meg, tudjuk, hogy gyógyít…

Körbe- körbe mozogva, egy megadott mozgásformát végezve,például keresztbe csapkodunk a térdünkre séta közben,két kockát kidobva figyelünk, hiszen az egyik kockán csak színt látunk, a másikon pedig, hogy milyen formájú halacska alakú elemet kell „ kipecáznunk”.Aztán meg, hogy mi hiányzik az oldalról, amit kidobtak a kockán? Egyszerre kell mindenre figyelni, ha győzni akarsz….márpedig mindenki győzni akar!

Elkezdtünk játszani,persze vicces volt, mert sokat hibáztam az elején, de aztán egyre jobb lettem benne!Azok a járásformák, amikor keresztezni kell a végtagjaimat,katasztrofálisak voltak, de belejöttem! Jobb kéz- bal láb lendül egy időben, most már ez is könnyű!

Aztán elkezdődött valami változni: azt éreztem összerendezettebb lettem minden téren. Jobban szervezem a napi teendőimet. Amit régebben mindig elfelejtettem ,például mit kell még venni a boltban, most csak úgy ripsz- ropsz eszembe jut! Kevésbé vagyok ideges is, ha valami váratlan esemény történik.

A kislányom is változik, kommunikációja jobb, közlékenyebb, érzelmeit jobban ki tudja mutatni. Könnyebben érti meg, mit szeretnék Tőle kérni,nem hisztizik, hanem kérdez, vagy elmondja , hogy mi az Ő kérése az adott szituációban.

Mivel én magam is megtapasztaltam a Szivárványpeca képességfejlesztő társasjáték áldásos hatásait, ezért természetes, hogy üzletünkben is átvehető.

Mezei Mária

Laptopoázis

Tulajdonos

 

2019. 01. 13. 00:00:00 Mezei Mária
Google Analytics Alternative